Transplant Organe

Ce înseamnă transplantul de organe?
Transplantul înseamnă transfer de organ de la organism viu sau cadavru. El poate fi efectuat în doua feluri: se poate extrage organul pentru transplant de la corpul viu sau de la cadavru.
În lume cel mai extins este transplantul de rinichi, atât la adulți, cât și la copii.
Pacienților care suferă de insuficiență renală li se poate face transplant de rinichi, deoarece în acest caz pacienții fac dializă și doar transplantul de organ îi poate însănătoși.
Important este de știut ce a generat de fapt insuficiența renală, atât la adulți cât și la copii. La adulți, de exemplu, hipertensiunea și diabetul sunt unele din cauzele care generează insuficiența renală. La copii, în general, cauzele sunt genetice, iar în trecut nu se făceau transplanturi la copii care aveau mai puțin de 10 kg. În ziua de azi, în schimb, datorita tehnologiei avansate, se poate face și sub greutatea de 5 kg.
Transplantul de organe are o reușită de 98%.
Ce trebuie știut este ca prin intermediul unei operații reușite, cei care fac un transplant de organ pot trăi după o viață normală ca toți ceilalți. Copiii pot avea o copilărie normală, adulții, după transplant, pot avea copii și pot continua viața într-un mod normal.

Facem mai mult decât sa tratăm doar pacienții, le oferim o viziune proaspătă pentru un nou mod de viață.

Acordăm la fel de multă importanță familiilor pacienților ca și pacienților în sine. Sălile de informare sunt dedicate rudelor, aparținătorilor pacienților.

În afară de transplantul de organe, oferim intervenții chirurgicale generale.

Servicii:

Folosim cele mai avansate echipamente endoscopice pentru diagnosticul și tratamentul cancerului de tract digestiv, stomac, pancreas, intestin subțire, intestin gros și rect. Tratamentul minim invaziv se efectuează cu ajutorul tehnologiilor toracoscopice, laparoscopice și robotizate. Consiliile de sănătate compuse din specialiști din Centrele noastre de Radiologie, Oncologie, Patologie, Psihiatrie și Nutriție decid cea mai adecvată metodă de tratament pentru fiecare pacient în parte. Tratamentul folosind tehnologia laparoscopică sau robotică asigură, de asemenea, o calitate a vieții mai mare pentru pacient.

Această ramură este specializată în afecțiuni ale vezicii biliare și ale tractului biliar, tumori ale ficatului și pancreasului și tipuri de cancer care s-au răspândit de la ficat la alte organe, folosind tehnologie laparoscopică, deschisă și robotizată pentru a minimiza disconfortul fizic și psihologic pentru pacient.

Una dintre cele mai grave probleme de sănătate ale lumii moderne, obezitatea nu este doar o problemă estetică, ci afectează și sănătatea generală și calitatea vieții a milioane de oameni.
Folosim tehnologia laparoscopică și robotică pentru a efectua o intervenție chirurgicală bariatrică cunoscută sub numele de „Metoda de pierdere în greutate permanentă”, ca urmare a pierderii în greutate corporală de până la 70%. Această metodă începe să prezinte rezultate semnificative după 6 luni și durează până la 18 luni în total.

Suntem extrem de conștienți de importanța vitală a detectării și diagnosticului la timp  în tratamentul cu succes al bolilor mamare. Spitalul este echipat cu o gamă impresionantă de instrumente de diagnostic, inclusiv cele mai recente dispozitive și tehnologie de scanare cu ultrasunete, mamografie și PET pentru sân.

Chirurgia pentru bolile glandei tiroide și paratiroide se efectuează utilizând cele mai recente tehnici minim invazive, evitând incizii mari și deteriorarea corzilor vocale și a altor organe cu ajutorul monitorizării nervilor și a altor tehnologii avansate.

Oferim cel mai avansat tratament pentru leziuni post-operatorii și cicatrici.

Varicele provoacă durere și umflături, este inestetic și necesită tratament. Există o serie de metode utilizate în tratatarea lui în întreaga lume, în principal tratamentul cu laser, chirurgia deschisă, ablația prin radiofrecvență și scleroterapia cu spumă. Folosim toate aceste metode, în funcție de natura exactă și severitatea stării individuale a pacientului.

Un anevrism este o lărgire sau balonare anormală a unei porțiuni a arterei din cauza slăbiciunii peretelui vasului de sânge. Dacă afecțiunea nu este tratată eficient, aceasta poate duce la sângerări și, în cazuri extreme, la moarte. Aceștia sunt cunoscuți drept „ucigași furiși” și, din acest motiv, fumătorilor și bărbaților cu vârsta peste 60 de ani li se recomandă să facă teste cu ultrasunete pentru a detecta boala.

Boala arterială periferică crește odată cu înaintarea în vârstă, în care placa se acumulează în arterele care transportă sângele către cap, organe și membre. Boala arterială periferică afectează de obicei arterele din picioare, dar poate afecta și arterele care transportă sângele de la inimă la cap, brațe, rinichi și stomac. Neintervenția poate duce la accident vascular cerebral și paralizie.

Principala cauză a infecției diabetice este boala vasculară și afectarea nervilor. Aproximativ 25% dintre pacienții cu diabet zaharat au o formă de afecțiune a piciorului diabetic. Suntem complet echipați pentru tratamentul lor atât prin intervenție chirurgicală, cât și prin metode alternative.

Mai ai întrebări?

Nu ezita să ne contactezi!